home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jeep Renegade

Već neko vreme je poznato da na tržište stiže i najmanji Jeepov model. Dolazak je još ranije najavljivan za 2022. godinu, pri čemu se budući mališan opisuje kao "ultra compact utility vehicle" koji će biti nešto manji od trenutno najmanjeg modela Renegade (na slici).

Sem toga, najavljuje se da će ovaj model (kodne oznake Project 516) pored svakodnevne praktičnosti nuditi i poznate Jeep off-road mogućnosti.

Imajući u vidu spajanje FCA i PSA grupe, nije iznenađenje da će budući mali Jeep dobiti CMP platformu iz Peugeot-Citroen ponude, kao i PSA motore.

Takođe, pored standardnih varijanti sa benzinskim motorima izvesna je i potpuno električna verzija (od februara 2023. godine) i mild hybrid varijanta (imaće prednji pogon).

Što se proizvodnje tiče, ona će se po novim informacijama odvijati u fabrici Tychy u Poljskoj, i to od novembra 2022. godine (očekuje se proizvodnja do 110.000 primeraka godišnje).

Nakon Jeepa, u aprilu 2023. na istoj CMP platformi stiže i novi Fiat crossover (Project 364), takođe na CMP platformi. I ovaj model će nuditi sa benzincima, kao i u električnoj i mild hybrid verziji, a očekuje se do 130.000 primeraka godišnje.

Na kraju, u oktobru 2023. će se poijaviti i novi Alfa Romeo crossover (najverovatnije pod nazivom Brennero), na početku samo u električnoj verziji. Šest meseci nakon toga se očekuje i mild-hybrid varijanta, a tokom 2024. godine i verzija sa 4x4 pogonom (to kasnije očekuje i novi mali Jeep).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 858Komentari