home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla nesreća

Kako prenosi Index.hr, u najnovijem izveštaju, koji je objavilo američko bezbednosno telo NTSB (National Transportation Safety Board), piše da sve dosadašnje istrage idu u smeru toga da Teslin Model S, koji je učestvovao prošlog meseca u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Teksasu, nije vozio pod autopilot sistemom.

Naime, na delu saobraćajnice gde se dogodila nesreća automatsko upravljanje vozila (Autosteer) nije dostupno, pa je mogao da bude uključen samo adaptivni tempomat, stoji u preliminarnom izveštaju NTSB-a, piše Reuters. A da bi autopilot funkcionisao, moraju da budu uključena oba sistema.

Izveštaj za sada ne donosi zaključke o uzroku i uslovima nesreće, a istraga se nastavlja.

Podsetimo, u policiji su nakon nesreće izvestili da veruju da niko nije sedeo na mestu vozača, što je kao krivca u prvi plan stavljalo autonomni sistem vožnje. Nakon toga se oglasio i Elon Musk, izjavivši da autopilot nije bio uključen.

NTSB je u izveštaju izneo podatak da je nadzorna kamera na kući snimila vlasnika kako seda za upravljač te putnika na suvozačevom mestu. Automobil je sleteo nakon dvestotinjak metara i zapalio se.

Izvor: Index.hr / Reuters

Foto: The Wall Street Journalčitanja : 327Komentari