home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nur

Kako godine prolaze, Nissan Skyline R34 GT-R postaje sve cenjeniji i skuplji na tržištu, a kada se pojavi jedan u prodaji, redovno dostiže visoku cenu. Imućni ljubitelji ovog modela sada imaju priliku da kupe jedan primerak i to u savršenom stanju.

Radi se o modelu V-Spec II Nur koji je jedan od svega 718 proizvedenih primeraka, a prešao je samo 10 kilometara. Da stvar bude još zanimljivija, ovaj automobil je jedan od samo 159 u beloj boji. Uskoro će dobiti novog vlasnika jer će biti prodat na aukciji u Japanu.

Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nur

Automobil nikad nije bio registrovan, a pokreće ga Nissanova N1 verzija slavnog RB26DETT motora. Radi se o motoru novom radilicom, boljim sistemom za vodu i ulje u bloku motora, unapređenim klipovima i gornjim klipnim prstenovima, novim turbopunjačima i poboljšanim bregastim osovinama.

Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nur

Nissan je Skyline V-Spec II Nur plasirao na tržište u poslednjoj godini proizvodnje, dobio je ime po stazi Nirburgring, a standardni model razvija 330 KS. Međutim, N1 motor je snažniji, a ovaj model ima i kruće oslanjanje, veće kočnice i poklopac motora od ugljeničnih vlakana.

Prošle godine je sličan Skyline GT-R V-Spec II prodat za 485.000 dolara. Taj automobil je prešao samo 362 kilometra. Uopšte neće biti čudno ako automobil o kojem je reč bude prodat za više od 500.000 dolara.

Izvor: Klix.bačitanja : 441Komentari