home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes eActros

Kompanija Mercedes-Benz je najavila plan da 30. juna predstavi električni kamion eActros.

Novi eActros će postati prvi Mercedesov električni kamion serijske proizvodnje, a najavljen je konceptom 2016. godine. Nakon toga smo videli Inovation Fleet prototipove koji su u rukama potrošača od 2018. godine.

Mercedes eActros

Iz Mercedesa su rekli da su verzije eActros prototipa od 18 i 25 tona ispunili sve zahtevne izazove tokom test perioda te da su transportovani ohlađenu robu u električnim hladnjačama do supermarketa, a korišćeni su i za transport komponenti za proizvodnju, za zamenu kontejnera za otpad i slično.

Mercedes eActros

Iako nije uobičajeno potrošačima ustupiti prototipe, to je bilo ključno za razvoj eActrosa jer je Mercedes usvojio pristup zajedničkog razvoja s kupcima. Zato su kupci bili značajno uključeni u razvoj kamiona, a Mercedes je ta iskustva iskoristio za poboljšanja. Vozači su bili veoma zadovoljni električnim kamionom, posebno kontinutiranom dostupnošću obrtnog momenta, kao i njegovom tišinom te iskustvom vožnje.

Mercedes za sada krije specifikacije, ali se očekuje da produkcijski model bude znatno superiorniji u odnosu na prototip. Imaće više snage, veći domet te će biti bezbedniji. Prototipovi su prešli oko 500.000 kilometara tokom testiranja te su obavili i testove kako bi dokazali svoje performanse, bezbednost i izdržljivost.

Proizvodnja eActrosa počinje u drugoj polovini ove godine u postrojenju Worth am Rhein u Nemačkoj. Iz Mercedesa obećavaju da će predstavljati početak nove ere transporta.

Izvor: Klix.ba

Foto: Mercedesčitanja : 254Komentari