home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
EV kolona

Norveška je zemlja sa najvećim udelom električnih automobila u svom voznom parku.

Norveška je zemlja koja je zahvaljujući raznim subvencijama i beneficijama, ali i visokom prosečnom standardu stanovništva, proteklih godina uspela da ubedi veliki broj vozača da kupe električne automobile. Uporedo sa tim razvijana je i infrastruktura punjača, ali u vreme godišnjih odmora kada se na putevima nalazi natprosečno veliki broj vozila ovog tipa neminovno je da dođe do zagušenja na brzim javnim punjačima, kao na ovoj fotografiji sa Tvitera.

Fotografija je inače objavljena kao reakcija na tvit Ilona Maska, koji je najavio da će Teslinu mrežu brzih "superpunjača" učiniti dostupnom i vlasnicima električnih vozila drugih automobiliskih marki. Na to je reagovao jedan Maskov pratilac iz Norveške, koji je objavio fotografiju uz pitanje: kakva će se tek gužva stvoriti na gotovo potpuno zauzetim Teslinim "superpunjačima" kada svi jednog dana nagrnu na njih?

Čini se da će, ukoliko do najavljene nagle ekspanzije električnih automobila na putevima u bliskoj budućnosti zaista dođe, ovakvi prizori - koji podsećaju na redove na pumpama za gorivo u Srbiji početkom devedesetih - biti sve češći.

Izvor: B92.net

Foto: Lasse Edvardsen / Twitterčitanja : 4382Komentari