home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Većina ljudi je svesna da ne bi trebalo voziti automobila sa SUS motorima kroz duboku vodu, jer to bi moglo da dovede najpre do gašenja motora, a zatim i do ozbiljnih kvarova.

Štaviše, mehanički delovi motora mogu pretrpeti oštećenje u slučaju prodora velike količine vode čak i ako je motor ugašen. S tim u vezi, mnogi vozači verovatno nisu svesni da električni automobili obično bolje prolaze u uslovima poplave, piše B92.

Na Internetu se mogu videti brojni snimci i priče o Teslinim vozilima koja se sa lakoćom kreću poplavljene ulice i puteve kao da su čamci. Čak je i Ilon Mask objavio na Tviteru da će Tesla u takvim slučajevima "raditi kao čamac, barem privremeno".

Uprkos tome, veoma je važno napomenuti da je vožnja kroz vodu opasna, a vožnja kroz duboku vodu izuzetno je rizična bez obzira kojim automobilom upravljate. Međutim, ako se nađete u takvoj situaciji, ponekad jednostavno nemate izbora.

Nedavno su se pojavili video klipovi na kojima se vidi Tesla Model 3 kako prolazi kroz poplavljenu ulicu u Kini. Nažalost, ne znamo više detalja o stanju Modela 3 nakon ove "plovidbe", ali se vidi da je sasvim dobro funkcionisao dok se kretao kroz duboku vodu.

Inače, Tesla kao deo procesa kontrole kvaliteta svojih automobila ima i test vožnje kroz duboku vodu. U videu ispod prikazano je ispitivanje novih vozila proizvedenih Teslinoj u fabrici u Kini, a deo testa koji podrazumeva vožnju kroz duboku vodu počinje oko 1:09:

Izvor: B92.net

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 890Komentari