home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQB

Mercedes je potvrdio da će predstaviti tri nove platforme za električna vozila u 2025. godini, kao deo tranzicije kompanije u proizvođača električnih vozila.

Mercedes je takođe najavio da će do 2025. kupci imati električnu alternativu za svaki model koji ovaj brend proizvodi. Ovo je već počelo, sa EQS i S klasom, kao i modelima EQV / V, EQC / GLC, EQB / GLB i EQA / GLA.

Da bi pokrenuo projekat, Mercedes je osmislio strategiju koja podrazumeva ulaganje više od 40 milijardi evra u istraživanje i razvoj između 2022 i 2030. godine

Električna budućnost proizvođača počiva na potpuno redizajniranoj tehnologiji baterija, efikasnijim električnim motorima i tri nove platforme, nazvane MB.EA, AMG.EA i VAN.EA.

Mercedes EQB

MB.EA će se koristiti za buduće srednje i velike putničke automobile kompanije; AMG.EA će biti osnova budućih sportskih modela i VAN.EA će biti baza za električna komercijalna vozila ovog brenda.

Mercedes EQB

Mercedes će takođe modernizovati svoju tehnologiju elektromotora, uz novu 800v elektronsku arhitekturu za svoje buduće električne modele.

Mercedes će takođe povećati svoju proizvodnju baterija da bi zadovoljio rast potražnje; kompanija će naime izgraditi osam novih fabrika baterija širom sveta. Za sada je jedna fabrika planirana u SAD-u, a četiri širom Evrope. Nove baterije će takođe biti veoma standardizovane, što znači da će biti kompatibilne sa više od 90 odsto budućih modela kompanije.

Mercedes takođe sarađuje sa partnerima kao što su Shell Recharge i Ionity da bi punjenje njihovih električnih automboila bilo pogodnije.

Mercedes me Charge usluga je već jedna od najvećih svetskih mreža za punjenje sa više od 530.000 tačaka punjenja širom sveta. Shell Recharge partnerstvo će dodati još 30.000 punjača na tu listu.

Do 2022. godine, sve Mercedes fabrike putničkih autombobila i baterija će biti potpuno karbonski neutralne.

Mercedes će takođe raditi na recikliranju baterija, bilo da ih koristi kao jedinice za skladištenje energije ili da ih demontira i koristi materijale u proizvodnji novih ćelija.

Ola Kallenius, generalni direktor Mercedesa i Daimlera, rekao je: EV tranzicija  ubrzava - posebno u luksuznom segmentu, gde Mercedes-Benz pripada. "Ovaj korak označava duboku preraspodelu kapitala. Upravljajući ovom brzom transformacijom i dok štitimo naše ciljeve profitabilnosti, obezbedićemo trajni uspeh Mercedes-Benza. Zahvaljujući našoj visoko kvalifikovanoj i motivisanoj radnoj snazi, uveren sam da ćemo biti uspešni u ovoj uzbudljivoj novoj eri."

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 291Komentari