home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model S

Američka kompanija Tesla je pristala da plati 1,5 miliona dolara za rešavanje potraživanja nakon što je jedno od ažuriranja softvera kompanije privremeno ograničilo maksimalni kapacitet punjenja baterije i raspon na 1.743 modela S.

Predložena nagodba pokriva advokatske naknade i troškove, a vlasnicima vozila biće plaćeno 625 USD svaki za smanjene performanse baterije.

Kao deo ugovora, Tesla takođe mora da pruži dijagnostiku i obaveštenja o baterijama vlasnicima svojih električnih automobila pod garancijom kad god je potrebno da se poprave baterije.

Prema dokumentima dostavljenim Okružnom sudu SAD-a u San Francisku, koje je dobio CNBC, prema predloženoj nagodbi, Tesla bi uplatio 1,5 miliona dolara u fond kroz koji bi vlasnici vozila bili plaćeni za smanjene performanse vozila zbog smanjenja baterije, a takođe bi pokrili advokatske naknade i troškove tužilaca.

Prema podnescima, ažuriranje softvera je pogodilo 1.743 vlasnika Tesle Model S, a u maju 2019. kompanija se suočila i s negativnim publicitetom nakon što se jedno od vozila modela S zapalilo u Hong Kongu.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rs



čitanja : 305



Komentari