home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Countach

Lamborghini je ove godine predstavio Countach LPI 800-4, modernu interpretaciju kultnog Countacha, remek delo dizajnera Marcella Gandinija tada "crtača" u Bertoneu, legendarnog supersportskog automobila koji se proizvodio od 1974. do 1990. godine. Definitivno, Countach je jedna od najvećih zvezda postera 1980-ih, uz naravno, neprikosnovenu Ferrari Testarossu.

Ostaje pitanje koliko je taj eksperiment modernog Countacha uspešan (mada je već rasprodat) jer se mnogi ne slažu da je izgledom zapravo daleko od mitskog pretka te baš zato originalnim primercima cene rastu u nebo, a skupi su čak i ako se nađu u ponudi u stanju poput primerka s fotografija.

Lamborghini Countach

Countach više ne možete pronaći ispod pola miliona evra, ali ako imate volju i dara za restauraciju onda možete proći jeftinije - aukcijska kuća Historic koja nudi ovaj primerak s fotografija očekuje da će postići cenu od 180.000 funti, piše Jutarnji.hr.

Lamborghini Countach

Reč je o verziji Lamborghini Countach LP500 S, poznatom i kao "5000 S", evoluciji iz 1982. godine sa snažnijim 4,8 litarskim V12 agregatom od 380KS i modernijim enterijerom od prve serije. Pre nego što se pojavila iduća varijanta 5000 Quattrovalvole, napravljen je tek 321 primerak 500 S modela, od čega je tek 37 primeraka s trake sišlo s volanom na desnoj strani za tržišta Velike Britanije, Australije, Japana...

Prema opisu aukcionara, automobil je bio kompletan sve do 2008. godine "kada je rastavljen za kompletnu restauraciju, međutim, kompanija zadužena za obnovu je propala, auto je promenio vlasništvo, ali je ostao rastavljen sve do danas. Navodi se da je automobil kompletan, uključujući novo vetrobransko staklo dok su svi ostali delovi originalni. Dobra stvar, auto je do sada prešao tek 61.840 kilometara, ali, biće tu posla itekako...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Historicsčitanja : 605Komentari