home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Enyaq iV

Škoda Auto je osigurala papi Franji dva automobila Enyaq iV za vreme njegove posete Slovačkoj od 12. do 15. septembra, a dva potpuno električna SUV-a su prilagođena prema željama Vatikana. Osim toga, i dva Karoqa prate papu na njegovom putovanju

Tokom njegovog boravka Škoda je papi stavila na raspolaganje po dva automobila Enyaq iV i dva Karoqa. Za ovu priliku modeli Enyaq iV su prilagođeni prema specifikacijama Vatikana.

Škoda Enyaq iV

Kako bi se lakše video papa, prozori od prozirnog stakla na zadnjem delu vozila su zamenili standardna zatamnjena bočna stakla. Hromirani standardni držači za zastavu Vatikana su postavljeni na prednji blatobran suvozačke strane, a službeni logo papinske posete se može videti na kućištima spoljašnjih retrovizora. Kako bi izlazak iz vozila bio udobniji, na zahtev Vatikana dodata je i dodatna ručka. Sva vozila su ofarbanau crnu metalik boju i imaju crnu unutrašnjost.

Nakon službenog dočeka na aerodromu Bratislava u nedelju popodne, papa je odvezen na ekumenski sastanak u diplomatsko predstavništvo Svete Stolice u glavnom gradu Slovačke. U ponedeljak se sastao sa slovačkim predsednikom i predstavnicima politike, diplomatije, društva i Crkve, te predstavnicima jevrejske zajednice. U utorak je papa odleteo avionom za Košice, gde se takođe sastao s predstavnicima romske zajednice. Škoda Enyaq iV i Karoq su mu takođe bili na raspolaganju u Košicama. U sredu je poglavar Katoličke crkve otputovao na hodočasničko mesto Šaštín pre povratka u Rim.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Škodačitanja : 262Komentari