home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Citroen Ami

Električni četvorocikl Citroën Ami biće u prodaji u Velikoj Britaniji od sledeće godine, a 12.000 potencijalnih kupaca je već pokazalo interes za kupovinu jednog.

Odluka označava značajan zaokret za marku: Ami nikada nije bio namenjen prodaji u Velikoj Britaniji, ali nakon što su je prihvatili željni kupci i nakon što ju je zagovarao upravni direktor kompanije Eurig Druce, postignut je napredak.

“Odziv na Ami je bio ogroman, a zamah se upravo povećao do tačke u kojoj ne možemo reći ne”, rekao je Druce. “Ami utelovljuje jedno naše viđenje budućeg prevoza, oko pristupačnosti i upotrebljivosti. Prodavanjem ovde dobijate te vrednosti na način na koji to nijedna marketinška kampanja ne bi mogla. ”

Ami će se prodavati samo s levim upravljačem, ali širine 1390 mm i jake svestrane preglednosti zbog svoje dužine 2410 mm, u praksi to znači da vozač sedi samo oko 300 mm iza tipičnog vozača automobila. Ostale izmene potrebne za prodaju u Velikoj Britaniji su ograničene na promenu utičnice za punjenje za priključak tipa 2, plus podešavanje i kalibraciju prednjih svetala na milje na sat.

Odlikuje se ne samo neobičnim dizajnom i malom površinom, već i ograničenim performansama, usmerenim samo na gradsku i kratku upotrebu. Ami ima domet od samo 43 milje. Vozači moraju da imaju punu dozvolu u Velikoj Britaniji, iako neke evropske zemlje dozvoljavaju vožnju i 14-godišnjacima.

Iako nisu otkrivene cene u Velikoj Britaniji, potencijalni kupci se pozivaju da uplate depozit od 250 GBP. Evropske cene sugerišu da će se u Velikoj Britaniji prodavati na malo za otprilike 6000 GBP, iako će se nuditi i mogućnosti lizinga, bilo putem depozita i mesečnih plaćanja ili – potencijalno – putem kratkoročnog najma, verovatno čak i po minutu ako se lokalne vlasti uključe u pregovore.

Citroën sprema i paket mogućnosti personalizacije za vlasnike Amija, uključujući karoseriju u različitim bojama.

Izvor: Vijesti.ch / Autocar.co.uk

Foto: Citroenčitanja : 391Komentari