home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Tucson

Prema najnovijim podacima Evropske asocijacije proizvođača automobila (ACEA) Hyundai Motor je zabeležio značajan oporavak u Evropi u prvih devet meseci 2021. godine. Tržišni udeo proizvođača automobila porastao je na 4,2%, što je za ukupno 0,6% više nego u EU, EFTA i Velikoj Britaniji u odnosu na 2020. godinu.

U tom periodu kompanija je prodala 383.429 jedinica širom kontinenta. To odgovara povećanju od 24,2% odsto u odnosu na period između januara i septembra 2020. godine.

Pored toga, broj Hyundai automobila proizvedenih u Evropi porastao je na 75% ukupne prodaje kompanije na starom kontinentu. Glavni pokretači prodaje bili su TUCSON, i20 i KONA. Ostali popularni modeli uključuju budućnost proizvodne linije brenda, poput IONIQ 5, koji je premijerno predstavljen u februaru.

"Hyundai je uspeo da prevaziđe izazovan početak godine. Naše upravljanje lancem snabdevanja omogućilo nam je da steknemo snagu tokom poslednjih meseci", kaže Majkl Kol, predsednik i izvršni direktor kompanije Hyundai Motor Europe. "Zahvaljujući našoj progresivnoj liniji električnih vozila koju predvodi IONIQ 5, nadmašujemo tržišni trend. Sa našom širokom flotom koja uključuje BEV, FCEV i hibridne modele, Hyundai nudi čitav spektar elektrificiranih pogonskih sklopova koje nijedan drugi proizvođač ne može da ponudi.

Kvalitativni rast podstiče uspeh Hyundai-a

Još jedan ključni doprinos uspehu Hyundai-a su višestruka lansiranja novih modela poslednjih godina. Kompanija se sada može pohvaliti jednom od najmlađih gama u automobilskoj industriji. Narednih godina Hyundai namerava da se pozicionira kao jedan od tri vodeća proizvođača BEV-a na globalnom nivou.

Sa ovim kontinuiranim ulaganjem u električna vozila i fokusom na kvalitativni rast, kompanija očekuje da zadrži svoju poziciju lidera u budućoj mobilnosti.

O ACEA

Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA) predstavlja 15 najvećih proizvođača automobila, kombija, kamiona i autobusa u Evropi. ACEA radi sa raznim institucionalnim, nevladinim, istraživačkim i partnerima iz civilnog društva, kao i sa brojnim industrijskim udruženjima sa srodnim interesima.

PR saopštenječitanja : 339Komentari