home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Kompanija Herc, koja se bavi iznamljivanjem vozila, sapoštila je danas da je naručila 100.000 automobila „Tesla” s rokom isporuke do kraja 2022. godine, jer investira u formiranje najveće flote električnih vozila za rentiranje u Severnoj Americi.

Kako prenosi Tanjug, ova vesti je vinula akcije „Tesle” za 4,0 posto na 946,32 dolara po komadu, na trgovanju pre oglašavanja zvona za početak rada Njujprške berze.

Herc je prošle godine podneo zahtev za zaštitu od bankrota zbog pada potražnje za putovanjima tokom vrhunca pandemije, a pregovori sa poveriocima nisu rezultirali ublažavanjem problema, javlja Rojters. Kompaniju je od propasti spasila grupa investitora, među kojima su pored ostalih i fondovi Najthed Kepital Menadžment, Sertariz Oportjunitis i Apolo Kepital Menadžment.

Izvor: Tanjug.rs / Politika.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs

Vrednost tržišne kapitalizacije Tesle Inc premašila bilion dolara

Vrednost tržišne kapitalizacije kompanija Tesla Inc danas je premašila bilion dolara, nakon što je od rent-a-car kompanije Hertz dobila najveću da sada narudžbinu za električna vozila.

Ova narudžbina od Hertza je osnažila ambicije Tesle, kao lidera u proizvodnji električnih automobila, da nadmaši kompletnu auto-industriju u narednoj deceniji, prenosi Rojters.

Većina proizvođača automobila se ne hvali porudžbinama od kompanija za iznajmljivanje automobila, ali za Teslu i njene investitore odluka Hertza da naruči 100.000 vozila do kraja 2022. godine dokaz je da električna vozila više nisu interesantna samo za jednu potrošačku nišu, već i pokazatelj da će kompanija dominirati na masovnom tržištu električnih automobila u bliskoj budućnosti, ocenjuje Rojters.

„Vidimo da su globalna potražnja i interesovanje za električna vozila u porastu“, rekao je za Rojters privremeni izvršni direktor kompanije Hertz Mark Filds.

Izvor: Tanjug.rsčitanja : 415Komentari