home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Panasonic Tesla

Japanski Panasonic je predstavio prototip baterije s pet puta većim kapacitetom od trenutnih, a direktor odeljenja proizvodnje baterija Kazuo Tadanobu je rekao da će to pomoći u produbljivanju poslovnih veza s američkim proizvođačem električnih automobila Teslom.

Tadanobu je poručio da Panasonic ne namerava da proizvodi jeftinije baterije za električna vozila na bazi litijum-govzdenog fosfata (LFP).

Panasonic je ove godine uspostavio testnu liniju u Japanu da bi proizveo baterijsku ćeliju 46 milimetara širine i 80 milimetara visine, za koju kompanija Tesla tvrdi da će prepoloviti troškove proizvodnje baterije te dovesti do stostrukog povećanja proizvodnje baterija do 2030. godine.

"Razvili smo bateriju zbog snažne želje druge uključene strane i mislimo da to može dovesti samo do jačanja veza", rekao je Tadanobu.

Panasonicova usmerenost produbljivanju poslovnih veza s Teslom dolazi u vreme kada proizvođač električnih vozila diverzifikuje svoje dobavljače, sklapajući ugovore o snabdevanju s južnokorejskim LG Energy Solutionom, u vlasništvu LG Chema te kineskom firmom Contemporary Amperex Technology.

Izvor: Seebiz.eu / HINA

Foto: Newsdirectory3.comčitanja : 438Komentari