home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Tesla je u nedelju poništila najnoviju verziju svog beta softvera Full Self-Driving (FSD), manje od jednog dana nakon objavljivanja, nakon što su se korisnici žalili na lažna upozorenja o sudaru i druge probleme.

Ovaj neuspeh dolazi jer je Tesla pod povećanim nadzorom američkog regulatora u pogledu bezbednosti svoje tehnologije poluautonomne vožnje, koju naziva FSD, prenosi Revija HAK.

– Vidimo neke probleme s novim softverom 10.3, pa se privremeno vraćamo na 10.2 – rekao je izvršni direktor Elon Musk u objavi na Twitteru.

Teslini automobili s najnovijim softverom 10.3 su u više navrata davali upozorenja o opasnosti ispred vozila kad nije bilo neposredne opasnosti dok su neka vozila automatski kočila bez razloga, rekli su korisnici na objavama na društvenim mrežama. Neki korisnici su rekli da su čak potpuno izgubili FSD beta softver nakon što su imali problema s poslednjom iteracijom.

Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju na autoputevima SAD-a (NHTSA) u avgustu je otvorila zvaničnu istragu Teslinog sistema autopilota kod 765.000 američkih vozila nakon niza nesreća u kojima su učestvovali Teslini modeli i vozila hitne pomoći.

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 468Komentari