home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Elantra N

Mnoge kompanije su se verbalno obavezale da će postati potpuno električne, a Hyundai je možda upravo napravio hrabar korak zaustavljanjem razvoja budućih motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Glasine stižu iz članka Business Korea koji je objavljen neposredno pre Božića. Sajt tvrdi da je Hyundai Motor Group ugasio svoje odeljenje za razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem u Namyang Research Institutu južno od Seula. U publikaciji se takođe navodi da je grupa pogonskih sklopova proizvođača takođe reorganizovana u razvojni tim za elektrifikaciju, te da je osnovana grupa za razvoj baterija, prenosi Jutarnji.hr.

Korea Economic Daily takođe izveštava o zatvaranju, pozivajući se na neimenovane industrijske izvore i navodni e-mail novog Hyundaijevog šefa istraživanja i razvoja Chung-Kook Parka svojim zaposlenima u kojem se navodi: 'Naš vlastiti razvoj motora je veliko dostignuće, ali moramo promeniti ssistem kako bismo stvorili buduću inovaciju na bazi velikog dobra iz prošlosti'.

Zvaničnog saopštenja Hyundaija u vezi s ovim tvrdnjama još nema, ali glasina se poklapa sa značajnim 'potresom' u višem nivou menadžmenta i reorganizacijom u Hyundaiju. Albert Biermann je navodno najavio penzionisanje kao šef istraživanja i razvoja kompanije, a šef dizajna Peter Schreyer takođe dobija novu ulogu. Proizvođač automobila je najavio više od 200 različitih promocija izvršnih direktora, od kojih se više od jedne trećine dešava u odeljenju za istraživanje i razvoj.

'Mnoga nova imenovanja predstavljaju sledeću generaciju direktora koji su prepoznati po svojim dostignućima i ulozi u kontinuiranom uspehu brenda', rekao je portparol kompanije u izjavi vezanoj za najavu novog osoblja.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 390Komentari