home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Opel Mokka

Opelova opsežna modelska ofanziva rezultirala u prodajnom procesu u celoj zapadnoj Evropi…

Nemačka marka sa sedištem u Rüsselsheimu koja povećava svoj tržišni udeo u 2021. prema zvaničnim podacima koje je objavilo Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA). Uprkos tekućoj pandemiji i globalnoj nestašici poluprovodnika, Opelov tržišni udeo putničkih automobila je porastao za 4,3 posto.

Opel Corsa

“Imamo jednu od najmlađih linija proizvoda na tržištu, koju predvode Corsa i Mokka, pri tome mislimo i na njihove električne verzije,” rekao je izvršni direktor Opela Uwe Hochgeschurtz. “Sada smo u idealnoj poziciji da krenemo u ofanzivu i još više povećamo svoj tržišni udeo. Očekujemo daljnji zamah od naše nove Astre i Astre Sports Tourer zajedno s novim Grandlandom, a ove tri pridošlice takođe dolaze kao uzbudljive hibridne varijante od samog početka.”

Opel Grandland

Opel je u celoj godini ostvario tržišni udeo od 6,2 posto s ukupno oko 162.000 novoregistrovanih automobila na svom važnom nemačkom domaćem tržištu, najvećem automobilskom tržištu u Evropi. To predstavlja povećanje od gotovo 1,2% u odnosu na 2020. godinu.

Opel Corsa je dala značajan doprinos uspešnom nastupu marke na domaćem tržištu i vrlo je tražena. Šesta generacija najprodavanijeg malog automobila je prodata u gotovo 50.000 primeraka samo u Nemačkoj 2021. To Corsu čini najpopularnijim malim automobilom na nemačkom tržištu tokom poslednjih 12 meseci.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Opelčitanja : 456Komentari