home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini teaser

Već je bilo reči o tome da će Lamborghini ove godine predstaviti četiri noviteta, ali je sada poznato nešto više detalja.

U intervjuu za britanski CAR magazine, generalni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann je rekao da 2022. stižu dve nove verzije Huracana, kao i dva noviteta koja se tiču modernizovanog Urusa.

Winkelmann to nije potvrdio, ali jedna od novih verzija Huracana će po svemu biti Huracan Sterrato (povišeni Huracan sa off-road elementima), a druga verzija je navodno Huracan JV Stradale.

Što se Urusa tiče, njegova plug-in hybrid varijanta (kao i hibridni Huracan) stižu u modelskoj godini 2024, godinu dana nakon promocije naslednika Aventadora.

Za sada je poznato da će Urus plug-in hybrid imati V8 motor, a naslednik Aventadora V12 agregat.

On je međutim odbio da otkrije konkretne detalje o Huracanu plug-in hybrid, jedino je najavio da će imati potpuno novi motor koji nema ništa zajedničko sa motorima Urusa i Aventadora.

Ipak, neki mediji nezvanično pominju da bi kombinovana snaga ovde mogla da iznosi 634 kW/862KS.

Na kraju, kompanija ozbiljno razmišlja o njihovom predstojećem četvrtom modelu, a to će biti EV.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Lamborghini ove godine završava s proizvodnjom konvencionalnih pogonskih opcija

Ranije je najavljeno da će se Lamborghini oprostiti od svojih čuvenih motora s unutrašnjim sagorevanjem krajem decenije, a prema najnovijim informacijama iz sedišta legendarne italijanske kompanije ova godina je poslednja godina u kojoj će Lambo kupcima nuditi modele koje pokreću samo motori s unutrašnjim sagorevanjem, jer će od naredne godine svakom motoru asistirati elektromotor(i).

Prvi čovek kompanije Stephan Winkelmann je potvrdio da su za potrebe elektrifikacije već osigurali 1,5 milijardi evra.

Prvi Lamborghini koji će pokretati samo elektromotori bi trebao da bude spreman do 2025. godine, a pored njega u kompaniji razmišljaju i o modelu s četvoro vrata koji će biti praktičan za svakodnevno korišćenje.

Izvor: Klix.ba / Motor1.comčitanja : 343Komentari