home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Električni Batmobile

13 Feb 2022 - 01:07 Vesti Link
Batmobile

Prvi u svetu funkcionalni električni Batmobil je nastao u Vijetnamu. Reč je o replici modela iz filma Christophera Nolana Vitez tame iz 2008. godine, koju je napravio jedan student arhitekture.

Njegovo ime je Nguyen Dac Chung, star je 23 godine, a protekle dve godine je radio na vernoj replici ovog Batmobila u stvarnoj veličini. To je prvi potpuno električni Batmobil ikada napravljen u prirodnoj veličini, a očekivano – brži je i ekološki prihvatljiviji od Nolanove filmske verzije.

Reč je o potpuno funkcionalnom električnom vozilu, a ukupna masa vozila je oko 600 kilograma, budući da je izrađeno od panela napravljenih od 3D printovane ABS plastike, ugljeničnih vlakana i drugih kompozita, postavljenim oko čelične cevaste konstrukcije. U vozilu su i litijum-jonske baterije (nepoznatog kapaciteta), koje pokreću elektromotor (neobjavljene snage). Međutim, ono što znamo, jeste da je najveća brzina Batmobila 104 km/h i da u njega mogu da se smeste dve osobe, piše Autonet.hr.

Batmobile

Hidraulična vrata se otvaraju, kako i priliči, na daljinsko upravljanje, a od dodatne opreme autor ističe i 4 taktičke kamere koje snimaju scenu oko vozila u 360°. Osim za pravovremeno uočavanje zlikovaca, navodno su korisne i kod manevrisanja, posebno kod savladavanja oštrih krivina. Preglednost iz kabine, čini se, nije sjajna.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 686Komentari