home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Ford Focus WRC

Škotski šampion Kolin Mekre je pored uspeha sa Subaruom takođe imao nekoliko uspešnih nastupa sa Fordom dok je bio za volanom prve generacije Focusa.

Kako podseća Motor1, Mekre je bio blizu osvajanja druge titule 2001. godine, a automobil koji mu je pomogao da dođe do te tačke je sada na prodaju. Ovaj Ford Focus WRC iz 2001. je debitovao na takmičenju tokom relija Akropolj te sezone. Pobedio je u svom prvom nastupu i završio drugi na reliju Novi Zeland. Međutim, sezona 2001. ovog automobila je završena nakon što ga je Mekre spektakularno slupao na četvrtoj specijalnoj etapi Relija Velike Britanije. Nesreća je takođe prekinula Mekreeve nade za titulu te godine.

Ford Focus WRC

M-Sport Ford reli tim je obnovio automobil i čak se takmičio u nekim rundama tokom sezone 2002. Iako nikada nije osvojio još jedan reli, automobil je imao plodnu karijeru u Engleskoj u seriji BTRDA. Nakon što je automobil povučen iz takmičenja, vraćen je u izgled i specifikacije iz 2001.

Njegov život nakon odlaska u penziju se uglavnom sastoji od nastupa na događajima poput Goodwood festivala brzine. Ali uskoro, automobil može da završi u dobrostojećoj kolekcionarskoj garaži za oko 300.000 do 350.000 funti (402.225 do 469.262 dolara). Prema Silverstone Auctions, automobil spreman za takmičenje je „izuzetno lak za vožnju“. Iako se ne preporučuje za svakodnevnu vožnju, budući vlasnik može reći da poseduje pobednički automobil reli legende.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Silverstone Auctionsčitanja : 733Komentari