home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Znak

Neki poslovi ne zahtevaju puno truda i stresa, a dobro su plaćeni, odnosno za njih su potrebni samo mobilni i dobra obuća. Njujorčani zarađuju tako što snimaju dostavna vozila, koja stoje uz put uključena u praznom hodu i to prijavljuju vlastima. Isplata je daleko od simbolične.

Citizen’s Air Complaint Program je pokrenut 2019. i kažnjava vozače privrednih vozila koja su ostavljena u praznom hodu i onima koji to prijave omogućava proviziju od 25% iznosa kazni. Vlasnici vozila mogu da budu kažnjeni s 350 dolara ili više, što znači isplatu od barem 87.50 dolara za građane koji ih prijave, piše Revija HAK.

Sve što treba učiniti je snimiti trominutni video vozila u praznom hodu, postaviti ga na sajt gradskog Odeljenja za zaštitu okoline i sačekati da ček stigne poštom. Ako su vozila u blizini škola, dovoljno je snimiti samo jednominutni video.

NBC News javlja da su građani fromirali grupu od šezedesetak ljudi nazvanu Idle Warriors, čiji je posao da krstare gradom i traže vozila koja zagađuju vazduh.

Donald Blair se pohvalio da je do sada zaradio 125.000 dolara od hvatanja neodgovornih vozača. Najveći prekršioci su dostavne službe i internetske trgovine poput Amazona, UPS-a…

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 494Komentari