home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BG sajam

Sajam automobila „DDOR ECO BG CAR SHOW 07“ i 14. Sajam motocikala „Motopassion“ koji će biti održan od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu okupiće najpoznatije brednove iz automobilske industije, a akcenat će biti na električnim i hibridnim vozilima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare organizatora manifestiacije.

„Organizacija sajma je bio kompleksan posao, jer nema u ponudi automobila s čim se suočavaju proizvođači i uvoznici. Biće ukupno 28 marki automobila koje će u Hali 1 predstaviti preko 50 premijera, od čega više od pola čine vozila na električni pogon, a ostale premijere su hibridi“, rekao je Zoran Lupšić iz Beogradskog sajma.

BG Car Show

Istakao je da će to biti prvi sajam automobila u Evropi koji se organizuje posle pandemije kovida 19, prenosi Tanjug.

„U Hali 4 predstaviće se više od 50 brendova moticikala, a imaćemo i veliku ponudu mopeda, skutera i kvadova. Ovaj sajam nije primarno prodajni, za razliku od ranijih sajmova, ali će svi posetioci biti prezadovoljni onim što će moći da vide“, rekao je Lupšić.

Dodao je da će prateća oprema biti predstavljena u halama 1 i 2a, gde će biti izloženi i solarni moduli i punjači, dok će u Hali 3 posetioci moći da vide oldtajmere.

Lupšić je najavio da će u Hali 1 biti izložen solarni automobil koji je italijanski predstavnik na trkama ovih automobila, a dizajnirao ga je profesor Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu Marko Luković u saradnji sa Univerzitetom u Bolonji.

Moto Passion

Posetioci će u Hali 3a videti izložbu „Zastava automobila“ na kojoj će biti predstavljen kompletan proizvodni program bivše kragujevačke autoindsutrije, od prvog fiće iz 1955. godine do kabriolet verzije juga za američko tržište.

Lupšić je najavio i brojne propratne događaje, poput stručnih panela o elektromobilnosti i korišćenja vodonika kao goriva, izbora za mis sajma i druge.

On je najavio da će u prodaji biti porodične karte za sajam čija cena će biti snižena u odnosu na pojedinačne ulaznice.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: Beogradski sajamčitanja : 1144Komentari