home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Seven concept

Američka savezna država Džordžija biće sedište prve Hyundaijeve namenske fabrike za električna vozila i proizvodnju baterija u Sjedinjenim Državama, objavila je kompanija u petak.

Fabrika očekuje da će dostići kapacitet od 300.000 jedinica godišnje kada počne komercijalnu proizvodnju u prvoj polovini 2025.

Hyundai je rekao da će pogon za proizvodnju baterija biti pokrenut uz "strateško partnerstvo", čiji detalji će biti objavljeni kasnije. Takođe će naknadno objaviti koji se modeli će se proizvoditi u fabrici.

"Kroz pogon za proizvodnju baterija, Grupa takođe ima za cilj da uspostavi stabilan lanac snabdevanja i izgradi zdrav ekosistem električnih vozila u SAD-u", navodi Hyundai u saopštenju.

Fabrika će zauzeti gotovo 3000 hektara u okrugu Brajan, koji se nalazi otprilike 30 milja od luke Savane. Kijino proizvodno središte je već u Vest Pointu, Džordžija, udaljenom oko 275 milja. Hyundai je rekao da je izabrao ovu lokaciju zbog njene "brzine na tržištu, talentovane radne snage, kao i postojeće mreže".

Autor: SEEbiz / CNN

Foto: Arhiva Autoblog.rs/ Hyundaičitanja : 291Komentari