home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lada Granta

Renault se kao većinski vlasnik povukao iz AvtoVAZ-a zbog ruskog napada na Ukrajinu. Otišli su i mnogi dobavljači delova pa se kompanija koja proizvodi Lade u Rusiji našla u nezgodnoj situaciji. Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a voziti se mora.

Prvi model AvtoVAZ-a, koji će biti pušten u proizvodnju nakon dugog zastoja, biće Lada Granta u pojednostavljenoj verziji. Dolazak u prodajne salone se očekuje u drugoj polovini juna, piše Revija HAK.

Prema rečima jednog od trgovaca, predsednika upravnog odbora BN-Motorsa, Alekseja Podshchekoldina, još nema tačnih informacija o konfiguracijama, ali najave već postoje. Najverovatnije će se ovi automobili nuditi bez ABS-a, ERA-GLONASS-a za hitne pozive, vazdušnih jastuka i električnih stakala…

Prema njegovim rečima, kupcima će biti ponuđene dve konfiguracije. U najjednostavnijoj verziji neće biti ništa što je Podshchekoldin već pomenuo, a u bogatijoj verziji biće dodato el. podešavanje stakala i električni servo upravljač. Obe konfiguracije biće s motorom koji ne ispunjava ni Euro 5 norme, a to je 1,6 litarski benzinac sa 90KS.

Cena vozila trenutno nije poznata, ali će verovatno biti oko 8.600 evra.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Autonavigator.ručitanja : 657Komentari