home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes A klase

Nemački proizvođač automobila Mercedes odlučio je da za tri godine potpuno obustavi proizvodnju svoje A klase, piše dnevnik „Handelsblat”. Proizvodnja će biti prekinuta od 2025. godine i nijedna varijanta A klase se od tada više neće proizvoditi, javljuju izvori lista iz koncerna. Prema pisanju „Handelsblata”, Mercedes će ići i na obustavu proizvodnje B klase.

Oba modela, kako je navedeno, u kompaniji smatraju nerentabilnim. Mercedes je u maju najavio da planira da se fokusira na luksuzne klase, i da želi da prodaje više S-klase modela, ali i Majbah i AMG. Tako će, ko želi da kupi Mercedes u budućnosti, morati da računa da će najjeftiniji model koštati od 40.000 evra pa nadalje.

A klasa, koja je izašla u prodaju oktobra 1997., povezuje se pre svega sa „testom losa”, kada je ovaj model automobila prilikom testova jednog švedskog medija pokazao nedostatke i prevrnuo se, preneo je Tanjug.

Kao reakciju na ovaj problem prilikom suočavanja sa iznenadnim preprekama mercedes je u A klasu ugradio serijski ESP program za stabilizaciju vozila.

Izvor: Politika.rs / Tanjug.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Mercedesčitanja : 345Komentari