home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jaguar C-Type Continuation

Nakon više od tri hiljade radnih sati, kompanija Jaguar konačno je finiširala prvi C-Type Continuation namenjen mušteriji, dok je njegovo kompletiranje došlo u najpovoljnijoj prilici.

Automobil je dobio zvanično pečatirano odobrenje 29.06.2022. godine, što je obeležilo tačno sedamdeset godina od dana kada je ser Stirling Mos proslavio svoju pobedu na Reims Grand Prix trci. Brutalna trka od pedeset krugova dugačka 360 kilometara predstavlja je daleko više od ponosnog momenta za kompaniju Jaguar, jer je ona obeležila i početak motosport revolucije.

Jaguar C-Type Continuation

U to vreme, ovaj događaj predstavljao je prvo internacionalno takmičenje koje je C-Type opremio disk kočnicama, nakon što je Mos ubedio svoj tim da isproba ovu pionirsku tehnologiju. Automobil koji vidite u našoj galeriji predstavlja omaž automobilu koji je dominirao trkačkim stazama tokom pedesetih.

Jaguar C-Type Continuation

U pastelno zelenoj boji karoserije i sa kožnim zelenim sedištima unutar putničke kabine, prvi Continuation automobil inspirisan je direktno Mosovim pobedničkim C-Type modelom. Sada kada je prošao svojih 402 test kilometra, on je potpuno spreman da bude isporučen jednom veoma srećnom vlasniku.

Ručno izgrađen u Classic Works pogonu kompanije Jaguar u Koventriju, model je oživeo od strane inžinjerskog tima upotrebom naprednog CAD modeliranja, kombinovanog sa tradicionalnim metodama pravljenja autombila, koji su bili korišćeni tokom kreiranja originalne jedinice.

Jaguar C-Type Continuation

Striktno ograničena, ova Continuation linija nudi se kupcima u selekciji od dvanaest eksterijernih boja, osam nijansi kožnih presvlaka i još dosta opcija za personalizaciju. Zapravo, svi mogu kreirati sebi jedan ovakav model, čak i ako ga ne mogu priuštiti, putem konfiguratora kompanije Jaguar.

Modeli koji nastavljaju ovako staru liniju dobli su FIA dozvolu i zbog toga se mogu trkati u istorijskim trkačkim događajima, uključujući i Jaguar Classic Challenge trku, koja se održava na brojnim trkačkim stazama, uključujući Le Mans i Silverstone.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.com

Foto: Jaguarčitanja : 287Komentari