home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Trkačka Dacia Logan

Dacia Logan model je poznat kao skromna limuzina sa četvoro vrata, blisko povezana sa Sandero i Sandero Stepway sa petoro vrata. Međutim, primer na slikama koji je trenutno na listi za prodaju u Rumuniji je sasvim drugačiji, jer je pretvoren u punokrvnu trkačku mašinu.

Automobil nudi profesionalni trkač Kosmin Jon, koji ga je podelio u grupi Unikue Cars For Sale na Facebook platformi. Prema listi, tjunirana sportska Dacia predstavlja model iz 2020. godine, tako da je zasnovana na redizajniranoj verziji prethodne Logan generacije. Sa izuzetkom gole šasije i svetlosnih jedinica, vozilo nema mnogo zajedničkog sa drumskom verzijom rumunske limuzine, pošto je većina komponenti unapređena za bolje performanse na trkačkoj stazi.

Trkačka Dacia Logan

Karoserija je napravljena od fiberglasa, sa znatno širim prednjim i zadnjim blatobranima, bočnim otvorima za ventilaciju, prednjim i zadnjim branicima po meri, velikim razdelnikom, proširenjima bočnih pragova i kutijastim zadnjim difuzorom. Kalupi za sve prilagođene panele karoserije se isporučuju sa vozilom kako bi se napravili novi u slučaju sudara. Belo ofarbani sedamnaestoinčni trkački točkovi (dostupni u dva seta) dobili su dva različita kompleta Michelin i Avon guma koje se isporučuju sa automobilom.

Trkačka Dacia Logan

Unutrašnjost je lišena svih nepotrebnih komponenti, dolazi sa punim kavezom, dve OMP kašike, ručnom kočnicom u trkačkom stilu, Momo volanom, Sivecs S7i ECU jedinicom i automatskim sistemom za gašenje požara. Zahvaljujući merama za uštedu težine – uključujući prozore od pleksiglasa – ovaj Dacia Logan trkački automobil teži 1.050 kg.

Trkačka Dacia Logan

Ispod haube se nalazi dvolitarski F4R motor iz Reno modela, sličan onom koji koristi mehanički povezani Renault Sandero RS u Južnoj Americi. Agregat je podešen da proizvodi 220 KS što je znatno više od bilo koje opcije pogonskog sklopa u serijskoj Dacia Logan jedinici. Snaga se prenosi na prednju osovinu preko novog šestostepenog sekvencijalnog menjača kompanije Sadev. Vešanje je u potpunosti renovirano od strane BC Racing brenda i ima INTRAKS opruge podesive u 3 smera, sa kočnicama koje dolaze iz Ksporta i AP pogona.

Cena trkačkog automobila je očigledno veća od bilo kog primera istog brenda koji možemo videti na regularnim putevima. Dakle, ova supersportska Dacia Logan mašina stiže za veliki novac i može se kupiti na Facebook tržištu po ceni od 35.000 evra.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.comčitanja : 527Komentari