home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bosch

Bosch je nedavno najavio da će do 2026. uložiti tri milijarde evra u svoju diviziju za proizvodnju čipova.

Globalna kriza poluprovodnika se nastavlja – predsednik i izvršni direktor jednog od najvećih dobavljača automobilskih čipova, Bosch, nada se da će izlaz iz tunela biti vidljiv krajem 2023. godine.

Predsednik i izvršni direktor Bosch-a Stefan Hartung rekao je da je nemoguće rešiti globalni nedostatak čipova ove godine.

Kompanija je nedavno najavila da će do 2026. godine uložiti tri milijarde evra u svoje odeljenje za proizvodnju čipova.

Iako ovo neće nužno pomoći u ublažavanju današnje nestašice poluprovodnika, na kraju bi trebalo da učini da lanci snabdevanja bolje apsorbuju šokove.

Bosch u borbi protiv klimatskih promena

U borbi protiv klimatskih promena, tehnologija krči put, a ova kompanija je na čelu tih aktivnosti. Februara 2020. kompanija je postala prva globalna industrijska firma koja je postigla ugljenično neutralnu proizvodnju. Razvija zelene tehnologije koje čuvaju resurse, smanjuju potrošnju energije, štite životnu sredinu i ublažavaju globalno zagrevanje.

“Industrija će pokrenuti ekološku transformaciju u poslovanju i društvu. Kompanija angažuje sve svoje resurse i doprinosi svojim tehnološkim znanjima i iskustvima i dugogodišnjim iskustvom i ekspertizom u proizvodnji”, rekao je nedavno Rolf Najork, član Upravnog odbora Bosch-a zadužen za industrijsku tehnologiju.

Izvor: BIZLife

Foto: Boschčitanja : 414Komentari