home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Volkswagen ID. Buzz

Volkswagenov električni ID. Buzz je praktično već rasprodat u Evropi, i to mesecima pre nego što su isporuke ovog modela uopšte počele.

Prodaja je sada prešla 10.000 primeraka, od kojih su 3.400 kupili Norvežani. Nemački kupci su na drugom mestu, sa 2.500 jedinica, dok su Belgija i Holandija obezbedile zajedno 2.100 vozila, prenosi Automotive News Europe.

Volkswagen ID. Buzz

Iako je proizvodnja ID. Buzza počela u Volkswagenovoj fabrici u Hanoveru još u maju, očekuje se da će prvi automobili za kupce biti isporučeni tek u oktobru u kontinentalnoj Evropi. Velika Britanija dobija svoje verzije sa volanom na desnoj strani početkom 2023. godine, dok će kupci u SAD-u morati da sačekaju do početka 2024.

„10.000 porudžbina, a da automobil nije bio kod dilera, a kamoli da ga je kupac vozio. To je jednostavno impresivno“, napisao je šef prodaje VW Commercial Vehicle Lars Krause zaposlenima u fabrici u Hanoveru u e-poruci koju je Automobilwoche video.

„Veoma sam zadovoljan što se ID. Buzz i ID. Buzz Cargo već tako dobro prodaju“, rekao je Krause. „Na kraju krajeva, još uvek smo u fazi lansiranja, pre lansiranja na tržište. Pretprodaja još nije ni počela u Francuskoj i Velikoj Britaniji.”

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen će proizvesti 15.000 kombija ove godine, sa povećanjem na 60.000 sledeće godine, a kasnije 130.000, izveštava Automotive News Europe.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 508Komentari