home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Poljska

U fabrici vozila Stellantis, u Tychyju u Poljskoj, s proizvodne trake sišlo je vozilo br. 12 500 000. Jedinstven, jubilarni primerak je dvobojni automobil Fiat 500 Dolcevita, opremljen najnaprednijim hibridnim pogonskim sistemom, koji će biti isporučen kupcu u Belgiji.

U takvim prilikama, zaposleni fabrike tu Tychyju tradicionalno slave i skreću pažnju na automobil proizveden neposredno pre i odmah nakon jubilarnog primerka. Vozilo br. 12.499.999 je elegantna Lancia Ypsilon Hybrid, koja odlazi na italijansko tržište, a prvi model nakon jubilarnog primerka, s brojem 12.500.001, jeste sportski model Abarth 695 Tributo 131 Rally, koji odlazi na nemačko tržište.

„Obaramo nove rekorde, a sve to zahvaljujući našem obožavanom modelu Fiat 500, zato što je upravo s tim modelom naša fabrika dostigla impresivnu brojku od 12,5 miliona proizvedenih automobila. Fiat 500 je već godinama omiljeno vozilo među Evropljanima u segmentu malih gradskih automobila. Drago nam je što je i u Poljskoj naš Fiat 500 među najprodavanijim modelima u svom segmentu”, kratko se na ceremoniji obratio Tomasz Gębka, šef fabrike Stellantis u Tychyju.

Fiat 500 je značajno doprineo ovoj rekordnoj brojki i jedan je od najuspešnijih modela već duže od 15 godina. Trenutno je model Fiat 500 vodeći u A segmentu u Francuskoj, Nemačkoj, Španijj, Ujedinjenjenom Kraljevstvu i 10 drugih evropskih tržišta, dok u Italiji i Evropi zauzima drugo mesto, iza modela Fiat Panda.

U fabrici u Tychyju uskoro počinje proizvodnja potpuno novog modela Jeep Avenger, prvog potpuno električnog SUV vozila marke Jeep i prvog električnog vozila koje će se za glavna tržišta proizvoditi u Poljskoj.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Stellantisčitanja : 291Komentari