home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 Turbo

Mnogi od nas uživaju u iskrenom zadovoljstvu upravljanja automobilom. Ali vrlo malo njih voli da vozi svoj auto na isti način na koji Tom Thalmann voli da vozi svoj Porsche 911 Turbo.

Otkako je bio nov, Tom je u njemu napravio više od 1.087.916 kilometara.

Porsche je poznat po većoj pouzdanosti od nekih svojih glavnih rivala. Čuveni 911 je možda vodeći model te pouzdane reputacije jer se često navodi kao jedan od onih za koje je najmanje verovatno da će vas ostaviti na cedilu.

Ipak, 996 911 Turbo nije bio jedan od automobila koji su doprineli tom standardu.

Postoje bezbrojne priče o vlasnicima koji su ‘ubili‘ motor ovog sportiste. Za Thalmanna se ti izveštaji čine kao preterani jer je njegov motor samo jednom izašao iz automobila u njegovom dugom veku trajanja, a čak i tada je to bilo samo preventivno održavanje. Tada su mehaničari utvrdili da je motor još uvek u izuzetnom stanju. Uprkos tome, potrudili su se da remontuju brojne komponente, navodi Jutarnji.hr.

Porsche 911 Turbo

Thalmannov prijatelj, Eric Kaul, za Apex Motorsport je rekao: "Izvadili su motor na 615.000 kilometara da bi popravili manja curenja ulja i turbine. Odlučili su da ga otvore da bi pogledali unutrašnjost, i tada je bilo potrebno zameniti samo dva ležaja. Ostatak motora bio je besprekoran".

"Ovi motori su dobro izrađeni i dobro konstruisani. Svaki ventil je zadovoljavao fabričke specifikacije, nisam mogao da verujem,” rekao je.

To je zadivljujući rezultat nakon godina svakodnevne vožnje mašine tako visokih performansi. U slučaju da to nije bilo dovoljno impresivno, on uglavnom vozi na dalekom severoistoku SAD gde vreme nije blagonaklono prema sportskim automobilima. Thalmann ne planira da ga se reši i voziće ga još dugo.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Facebook Screenshotčitanja : 435Komentari