home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Twingo

Renault pokreće interaktivnu kampanju "Reinvent Twingo" te poziva javnost da uz pomoć veštačke inteligencije stvori vlastitu verziju Twinga. Digitalne kreacije javnosti francuska marka će zatim iskoristiti za stvaranje pravog konceptnog automobila.

Okretan, kompaktan i pristupačan, Twingo je savršeno utelovio Renaultov koncept vozila za život (fr. voitures à vivre). Ipak, nakon izuzetno uspešne prve generacije ovog gradskog superminija, druga i treća generacija Twinga nisu uspele da ponove uspeh u tom obimu, navodi Klix.ba.

Renault sada poziva javnost da uz pomoć veštačke inteligencije nanovo osmisli taj legendarni model. Dostavljene digitalne kreacije će zatim biti upotrebljene za proizvodnju pravog konceptnog automobila!

Renault Twingo

"Iako je ne toliko davno bila rezervisana samo za tehnološku elitu, veštačka inteligencija je sada dostupna svima u samo tri klika. Ta nova pristupačna tehnologija svim ljudima omogućava da pomere granice vlastite mašte. Uključivanjem najšire zajednice u ovaj kreativni proces želimo da odamo počast legendarnom Twingu. Uz pomoć veštačke i ljudske inteligencije proizvešćemo prvi konceptni automobil koji se direktno bazira na dizajnerskim rešenjima javnosti”, dodao je Arnaud Belloni, direktor marketinga marke Renault na globalnom nivou.

Renault Twingo

U letu, pod vodom, u svemiru, izrađen od čokolade ili šta vam padne na pamet. Mogućnosti su beskrajne. Od 1. februara do 31. marta 2023. godine javnost će imati priliku da stvori, zamisli i nanovo osmisli Twingo uz pomoć generativnih alata baziranih na veštačkoj inteligenciji, kao što su Midjourney, Stable Diffusion i Dall-E.

Jednostavnim upisivanjem nekoliko ključnih reči, korisnici će moći da iskoriste ove visokoefikasne i lako pristupačne alate za generisanje slika da bi stvorili dizajnerska rešenja. Svoje kreacije će zatim moći da dostave tako da ih podele na društvenoj mreži po vlastitom izboru uz navođenje hashtaga: #ReinventTwingo.

Izvor: Klix.ba

Foto: Renaultčitanja : 267Komentari