home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Genesis X Convertible

Genesis je u novembru prošle godine na sajmu automobila u Los Anđelesu prikazao električni X Convertible Concept, dizajniran da pokaže budući pravac ovog korejskog luksuznog brenda.

X Convertible Concept se može posmatrati i kao prirodna evolucija X Concepta sa dvoja vrata, koji je predstavljen u martu 2021.

Genesis X Convertible

Sada stižu i informacije po kojima Genesis namerava da ovaj automobil pusti u proizvodnju. Luc Donckerwolke, glavni kreativni direktor brenda, navodno je tokom godišnjeg Genesis sastanka objavio da će X Convertible završiti u proizvodnji.

„Kada je to rekao na sastanku dilera — da to kaže pred nekoliko stotina Genesis dilera — to je prilično dobar znak“, rekao je za Automotive News Peter Lanzavecchia, predsedavajući Nacionalnog savetodavnog saveta za Gendsis dilere.

Kada su američki mediji kontaktirali Genesis za potvrdu ovog izveštaja, portparol im je odgovorio: „Hvala što ste nam se obratili. Trenutno ne možemo da potvrdimo buduće proizvodne planove.“

Genesis X Convertible

Obim prodaje bi navodno bio mali, ali model bi izrazio ono što je moguće od premium marke.

„Ne znam da li će biti više od 200.000 dolara ili 300.000 dolara” rekao je Lanzavecchia za Automotive News.

Koncept automobil inače zadržava nekoliko ključnih elemenata Genesisovog Athletic Elegance dizajnerskog jezika. Ističu se duga hauba i kratki prednji prepust, zajedno sa dugim međuosovinskim rastojanjem i proširenim lukovima točkova. Zadnji deo ima integrisani spojler i četvorostruka svetla, dok je boja automobila nazvana Crane White.

U unutrašnjosti su četiri sedišta, uz recikliranu tkaninu i detalje u tamnoplavoj i narandžastoj boji.

Genesis tokom prošlogodišnje premijere nije otkrio detalje o njegovom električnom pogonu.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 394Komentari