home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Clio

Renaultova fabrika automobila Revoz se 2022. suočila s problemima izazvanim neredovnim snebdevanjem elektronskim delovima i opštom krizom vezanom uz transformaciju automobilske industrije. Sve navedeno je dovelo do smanjenja obima proizvodnje. Proizveli su manje vozila nego 2021., a sličan obim proizvodnje očekuju i ove godine.

U martu prošle godine u ovoj fabrici su morali da smanje obim proizvodnje i pređu s jedne i po smene na samo jednu proizvodnu smenu. 2022. je ukupno proizvedeno nešto više od 68.000 vozila, a godinu pre gotovo 96.000.

Prema narudžbinama, za modele koje proizvodi Revoz, ove godine očekuje se slična prodaja kao 2022., odnosno očekuju se slične količine proizvodnje. Promene u organizaciji rada nisu predviđene, rekli su za STA iz Revoza.

Navedeni proizvodni problemi su doveli i do smanjenja broja zaposlenih. 2022. je kompaniju napustilo nešto manje od 700 zaposlenih. Na kraju 2021. Revoz je imao 2087 zaposlenih, dok se na kraju prošle godine broj zaposlenih zaustavio na 1402. Iz Revoza nisu odgovorili šta će se ove godine dešavati na polju kadrova.

Što se tiče proizvodnje, dodaju da u proizvodnji ostaju svi modeli koje proizvode, Clio 5, Twingo EV i Twingo, koje će ove godine praviti u jednoj smeni s dnevnom proizvodnjom od 325 vozila. Budući da je situacija na polju snabdevanja komponentama još uvek neizvesna, moguće je da će i ove godine morati da se uvode povremeni neradni dani.

Inače, matična kompanija Renault još nije odlučila "koji modeli će se proizvoditi u Revozu nakon završetka proizvodnje sadašnjih modela", napisali su u Revozu.

Autor: SEEbiz / STA

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Renaultčitanja : 279Komentari