home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Focus

Radnički savet Ford Motora u Kelnu u Nemačkoj pozvao je radnike na sastanak 14. februara kako bi ih obavestio o pregovorima sa menadžmentom o planiranom otpuštanju zaposlenih u Fordovim fabrikama u Evropi, rekao je predstavnik sindikata.

Ford je krajem januara saopštio da će sredinom februara odlučiti koliko će radnih mesta biti ugašeno u ovom regionu. Radnički savet u svojoj fabrici u Kelnu, koji podržava interese zaposlenih, obavestio je zaposlene da bi do 3.200 radnih mesta u najgorem slučaju moglo biti uskraćeno, a fabrika zapošljava oko 14.000 ljudi, preneo je Reuters.

Portparol Forda nije bio dostupan za komentar.

Proizvođač automobila preduzima mere u poboljšanju kvaliteta i strukture troškova u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je izvršni direktor Forda Džim Farli (Jim Farley) u razgovoru o zaradi prošle nedelje, nakon što je prijavio pad kvartalnog profita koji je doveo do pada cene akcija.

Produktivnost Fordovih inženjera u Evropi bila je 25-30 odsto niža nego što bi trebalo da bude, dodao je finansijski direktor Džon Loler (John Loler).

Radnički savet u Kelnu zahtevao je da se menadžment obaveže da neće otpuštati radnike pre 31. decembra 2032. godine i da oko 2.500 zaposlenih u razvoju proizvoda ostane deo globalnog napretka ovog proizvođača automobila.

Ford se obavezao na potpuno električnu ponudu u Evropi do 2030. godine, a američko rukovodstvo je u više navrata navelo da proizvodnja električnih vozila zahteva manje zaposlenih.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Fordčitanja : 296Komentari