home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot 408

Žiri asocijacije automobilskih novinara Srbije (AANS), posle uspešno završenog glasanja, jednoglasno je odlučio da laskavu titulu "Automobil godine 2023" dobije Peugeot 408, a Opel Mokka Electric ponela je titulu najboljeg Eko automobila.

Sedmočlani žiri AAN Srbije sačinjavali su: Dragan Milutinović, Petar Živković, Aleksandar Uglješić, Aleksandar Tucaković, Mladen Radulović, Miljan Terzić i Vladica Šljivić (predsednik žirija).

Nagradu je na Beogradskom Sajmu Automobila dodelio predsednik Asocijacije, dugogodišnji novinar Radio Televizije Srbije i autor emisije Car Fashion, gospodin Dragan Milutinović.

Za dve laskave titule (Automobil Godine i Električni automobil godine) bilo je prijavljeno više od 10 automobila: Nissan Juke Hybrid, Nissan Qashqai e-Power, Nissan X-Trail e-Power & e-4Orce, Škoda Fabia, Sitroen C4 X, Mercedes EQS, Peugeot 408, Range Rover, Range Rover Sport, Alfa Romeo Tonale i Opel Moka–e.

Peugeot 408

PEUGEOT 408 je nova limuzina C segmenta koja nudi novi oblik karoserije koji do sada nije viđen u PEUGEOT gami. Poređenja radi, po dužini je između 308 SW i 508, sa međuosovinskim rastojanjem ekvivalentnim 508 i nešto većom visinom (4 cm) od 308. Upečatljivi dizajn novog PEUGEOT-a 408 karakteriše njegov dinamičan i inspirativan Fastback stav. Njegova moderna elegancija izdvaja ga od ostalih na putu. Sa povećanim rastojanjem od tla, ali zadržanom visinom, njegov sportski dizajn i glatke linije naglašavaju njegove aerodinamičke kvalitete.

Dolazi u dve različite verzije:

          Sa Plug-in Hybridnim pogonom

150 KS ili 180 KS PureTech benzinska snaga

81 kW / 110 KS električna snaga

12.4 kW/h Lithium-ionska baterija

          Sa Puretech benzinskim motorom od 130KS

U planu je da ovaj model proširi svoj pogonski spektar, i uskoro će biti predstavljen i kao MHEV, ali i u potpuno električnoj varijanti.

Opel Mokka Electric, najprodavanije vozilo B-SUV segmenta u Nemačkoj, i nosilac titule  Golden Steering Wheel 2021. Ovaj model će takođe biti dostupan sa većom baterijom i više snage u budućnosti. Sa novom baterijom od 54 kWh, vozači Mokke Electric mogu preći do 406 kilometara umesto 338 kilometara lokalno bez emisija prema WLTP standardu – što predstavlja značajno poboljšanje od 20 procenata. Istovremeno, potrošnja energije je smanjena na 15,2 kWh na 100 kilometara (WLTP).

Opel Mokka Electric

Međutim, Mokka Electric nije samo visoko efikasna – sa snagom od 115 kW/156 ks i 260 Nm obrtnog momenta, električni motor pruža čisto zadovoljstvo u vožnji.

Oba nagrađena modela svi zainteresovani ljubitelji automobila mogu pogledati i uživo, u Hali 1 Beogradskog Sajma, na ovogodišnjem Sajmu automobila – od 22. do 28.03.

Da bi četvorotočkaši beležili rast prodaje, za isti su zaduženi menadžeri koji u saradnji novinarima rade na promociji. Ovogodišnja nagrada za najboljeg PR menadžer više nego zasluženo pripala je Ivani Ranđelović iz Keos d.o.o. 

PR Asocijacija automobilskih novinara Srbiječitanja : 1154Komentari