home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault R5 Turbo 2

Renault R5 Turbo 2 iz 1985. godine je prodat na aukciji u SAD-u za 158.000 dolara.

Automobil je uvezen u SAD iz Švajcarske 2019. godine, a prethodni vlasnik ga je kupio prošle godine. Lakiran je u crvenu boju i ima bež unutrašnjost, a pokreće ga 1,4 litarski četvorocilindrični motor s turbopunjačem.

Reč je o zaista očuvanom primerku s tek nekoliko "ožiljaka", koji je prešao svega 39.000 kilometara, navodi Klix.ba.

R5 Turbo su dizajnirali Marc Deschamps i Marcelo Gandini, a debitovao je na Sajmu automobila u Briselu 1980. godine pre učešća u FIA Group 4 reli šampionatu. Kasnije se pojavio Turbo 2 kao povoljnija opcija koja je nudila iste performanse.

Renault R5 Turbo 2

Ovaj model ima Turbo 2 grafike na vratima, prednje i zadnje maglenke, proširene blatobrane, usisnike na panelima i konturisane gumene dodatke u donjem delu. Prethodni vlasnik je doradio i lakirao branike, ali karoserija ipak zahteva još pažnje.

Renault R5 Turbo 2

Na automobilu su lagane felne u crvenoj boji sa Michelin TRX gumama postavljenim 2019. godine, dok je u prtljažniku rezervni čelični točak. Za zaustavljanje se brinu disk kočnice. Pomenuti motor razvija 160 KS i 221 Nm obrtnog momenta te je uparen s petostepenim manuelnim menjačem preko kojeg se snaga prenosi na zadnje točkove. Za ubrzanje automobila teškog 970 kg od 0 do 100 km/h je potrebno 6,9 sekundi.

Renault R5 Turbo 2

Prethodni vlasnik je zamenio senzor temperature rashladne tečnosti, svećice, filter goriva, kvačilo i akumulator pritiska goriva, ugradio je JPR Classics Ltd polugu menjača te rešio još nekoliko problema pre same prodaje. Takođe, novom vlasniku je ustupio neke rezervne delove i kompletnu dokumentaciju.

Izvor: Klix.bačitanja : 355Komentari