home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Opel Experimental

Stellantis će sledeće godine zatvoriti inženjersko odeljenje u nemačkom sedištu Opela u Riselshajmu, potvrdio je portparol kompanije.

Zatvaranje odeljenja za kompjuterski potpomognuto projektovanje će značiti ukidanje 100 radnih mesta.

"Cilj nam je da dodatno ojačamo konkurentnost i efikasnost na svim područjima kompanije", navodi portparol Stellantisa.

Kompanija je obavestila inženjere i druge radnike o planiranom zatvaranju prošle nedelje, prema Opelovom radničkom savetu koji je agencija dpa dobila na uvid.

"Opel očigledno u budućnosti više neće imati projektne inženjere", navodi se u dopisu, a radnici će biti prebačeni na programe u Opelu i na oko 30 otvorenih radnih mesta u drugim delovima kompanije.

Portparol Stellantisa tvrdi međutim da je Riselshajm "važan deo Stellantisove globalne razvojne mreže i da će zadržati tu poziciju i u budućnosti".

Opel je jedina nemačka marka u automobilskoj grupi Stellantis, koja je nastala 2020. godine spajanjem italijansko-američke automobilske grupe Fiat-Chrysler s francuskom PSA grupom, matičnom kompanijom Peugeota i Citroena.

Otkako je grupa PSA 2017. kupila Opel i njegovu britansku sestrinsku firmu Vauxhaull Motors od američkog automobilskog giganta General Motorsa, u nemačkom proizvođaču automobila ukinute su hiljade radnih mesta.

Krajem prošle godine Stellantis grupa imala je u Nemačkoj nešto više od 13 hiljada stalno zaposlenih radnika, uključujući i nekih devet hiljada u Riselshajmu.

Izvor: Seebiz.eu / dpa

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Opelčitanja : 476Komentari