home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Hyundai Santa Cruz

Kompanija Amazon najavila je početak online prodaje vozila Hyundai u Sjedinjenim Američkim Državama od sledeće godine.

Na platformi kupci će moći da poruče automobil i prateću opremu, i da zakažu isporuku lokalnom Hyundai dileru, saopštile su kompanije, preneo je Reuters.

Sporazum predstavlja proširenje dogovora objavljenog pre dve godine o korišćenju izložbenog prostora Amazon.com, gde će kupci Hyundaia moći da konfigurišu vozilo, izračunaju cenu i lociraju dilera koji će završiti prodaju.

Južnokorejski proizvođač vozila je postavio svoj prvi digitalni izložbeni prostor na Amazonu 2018. godine, a najnovija verzija je najavljena na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Novi sporazum će takođe omogućiti kupcima novih Hyundai vozila da pristupe Amazonovom Alexa glasovnom asistentu iz svojih automobila.

„Partnerstvo sa jednom od svetskih organizacija koje se najviše fokusiraju na kupce otvara neverovatne mogućnosti dok nastavljamo da širimo naš portfolio, razvijamo našu prodajnu mrežu, prelazimo na elektrifikaciju i shvatamo budućnost pametne mobilnosti“, rekao je izvršni direktor Hyundai Motor-a Džej Čang (Jay Chang).

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Hyundaičitanja : 270Komentari