home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Volkswagen elektrifikuje vatikanski vozni park

Volkswagen je objavio da podržava Vatikan u prelazu na održivu mobilnost. Naime, početkom 2024. nemačka kompanija će isporučiti nešto manje od 40 potpuno električnih modela iz svoje ID. porodice, u rasponu od ID.3 do ID.4 i ID.5. Vozila su deo strategije dekarbonizacije Svete stolice, čiji cilj je učiniti vatikansku flotu klimatski neutralnom do 2030.

Imelda Labbé, članica Upravnog odbora za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagen putničkim automobilima, i dr. Christian Dahlheim, predsednik Upravnog odbora Volkswagen Financial Services AG, lično su predali Vatikanu prva dva električna vozila, dva modela ID.3 Pro Performance.

Treba reći da se Država Vatikan snažno zalaže za sprovođenje inovativnih i održivih rešenja koja omogućavaju konkretno smanjenje uticaja ljudskih aktivnosti na okolinu.

Mobilnost je u centru posebnog programa, čiji cilj je smanjiti emisiju CO2 u državnom voznom parku. Kako bi se to postiglo, postojeća vozila treba postepeno zameniti električnim da bi cela flota postala CO2 neutralna do 2030. godine.

Volkswagen je odabrani partner za ovaj projekat, a putem Volkswagenovih finansijskih usluga snabdevaće državu Vatikan flotom počev od početka 2024. U kasnijim fazama postepeno će se isporučivati daljnja vozila s nultom emisijom takođe iz marki Volkswagen grupe, sve dok cela flota ne bude potpuno zamenjena do 2030.

'Elektrifikacija voznih parkova postaje sve važnija širom sveta. Činjenica da će zaposleni u Vatikana sada takođe biti među našim ID. vozačima u budućnosti jeste velika čast za našu marku i naglašava atraktivnost naših potpuno električnih ID. modela', rekla je Imelda Labbé prilikom primopredaje vozila u Vatikanu.

Dr. Christian Dahlheim je dodao: 'Drago nam je što možemo podržati Vatikan u ovom važnom projektu. Ovo je nešto vrlo posebno za nas i pokazuje da smo apsolutno konkurentni s našim rešenjima mobilnosti.'

Izvor: Tportal.hr

Foto: Volkswagenčitanja : 293Komentari