home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
VW ID.5

Obustava proizvodnje važi za gotovo sve električne modele VW koncerna

Ono što je trebalo da bude samo kratka neprijatna epizoda sada postaje agonija koja se nastavlja, a kraj se ne nazire. Naime, nakon što je Volkswagen na dve nedelje obustavio proizvodnju električnih modela, mnogi su mislili da se zaista radi o privremenoj meri. Međutim, sada se ta mera nastavlja i dodatno proširuje na druge modele.

Volkswagen je tako primoran da opet prestane sa proizvodnjom modela ID.3 i Cupra Born, a obustava se sada širi i na druge modele koncerna. Lista je sve duža, a sada obuhvata ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback, prenosi Index.hr.

Audi Q4

Iz Volkswagena pritom ne otkrivaju koliko će primeraka modela ID.3 i Born u pogonu Zwickau biti obustavljeno, ali ne propušta da naglasi da taj potez osigurava produktivan rad i buduću održivost fabrike, piše Auto News Europe.

Podsetimo, Volkswagen je već na dve nedelje obustavio proizvodnju pomenutih modela u fabrici čiji godišnji kapacitet proizvodnje iznosi 360.000 automobila. Prošle godine su proizveli 218.000 vozila pa ne čudi što za 269 radnika nisu produžili ugovore.

Sve to dolazi kao posledica negativnog uticaja teških tržišnih uslova, smanjenja potražnje za električnim vozilima i povećane konkurencije električnih vozila kineske proizvodnje.

Izvor: Index.hr / Auto News Europe

Foto: Arhiva Autoblog.rs / VW / Audičitanja : 631Komentari