home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
McLaren F1

Automobil o kojem je reč jeste McLaren F1. Za njega su verovatno čuli i oni kojima automobili nisu u fokusu, a u pitanju je verovatno još uvek jedan od najboljih i najpoželjnijih hipersportskih automobila.

Važno je da McLaren F1 još uvek ima dosta braće na putevima i po garažama, a njihovi vlasnici ih pažljivo čuvaju. Ipak, ponekad se dogodi nezgoda, što rezultira veoma skupim i zahtevnim popravkama. Takva je situacija i s vetrobranom.

Pogledajte video na Instagramu.

Ovaj bolid s centralno postavljenim vozačkim ssedištem ima ogromno i zaobljeno vetrobransko staklo. Dobra vest jeste da delovi i dalje postoje, a čuvaju se u McLarenovoj bazi, piše Index.hr.

A kad je reč o pukotini na vetrobranskom staklu, zamena je jedino rešenje. Kako pokazuje video, taj problem su imala dva vlasnika koji su se sa svojim McLarenima našli na događaju Velocity Invitational, na stazi Sonoma Raceway, u Kaliforniji.

Kako saznaje Motor1, zamena vetrobranskog stakla košta 33.000 USD. Samo staklo ima cenu od 25.000 USD, dok je preostalih 8000 USD trošak ugradnje. Prevedeno, to znači da će popravka na dva automobila iz videa koštati čak 66.000 USD.

Izvor: Index.hr / Motor1.com

Foto: Screenshot / Instagramčitanja : 422Komentari