home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Nio EC6

Kineski proizvođač električnih automobila Nio saopštio je da ima kvartalni gubitak od 4,6 milijardi juana (864,5 miliona dolara), i revidirao prognoze.

Nio očekuje prihod od oko 16,7 milijardi juana u poslednjem kvartalu ove godine, što je manje od prosečne procene analitičara od 21,4 milijarde juana. Nio očekuje da ć́e prodati 47.000 do 49.000 vozila u kvartalu, navodi se u saopštenju od utorka dok su analitičari prognozirali 59.426 jedinica, prenosi Bloomberg.

Nekada smatran jednom od najsjajnijih zvezda u usponu na kineskom tržištu električnih vozila, Nio tek treba da ostvari profit i zaostaje za planiranom prodajom.

Auto-kompanija je imala cilj da isporuči 250.000 električnih vozila ove godine, ali je do kraja novembra dostigla samo 142.026. jedinica.

Kompanija je u novembru smanjila 10 odsto svoje radne snage, čak i nakon što je investicioni fond koji podržava vlada Abu Dabija u junu ubrizgao skoro 740 miliona dolara u zamenu za udeo od sedam odsto.

Nio je takođe prodao jednu milijardu dolara konvertibilnih obveznica u septembru, a Bloomberg News je izvestio da razmatra prikupljanje dodatnih tri milijarde dolara od investitora.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Niočitanja : 292Komentari