home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Tesla Model 3

Još jedna velika kompanija za iznajmljivanje automobila prestaje da kupuje Tesline automobile. Mesec dana nakon što je Hertz najavio da će prestati da ih kupuje, nemački Sixt, peti po veličini na svetu, takođe prestaje da kupuje automobile od američkog proizvođača električnih automobila.

Prema najavi firme, glavni razlog za odluku jeste visok pad vrednosti električnih automobila, posebno Teslinih modela, pogotovo u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje proizvođač. Sixt izveštava i o smanjenoj potražnji vozača/klijenata za električnim automobilima.

Hertz je takođe naveo slabo zadržavanje vrednosti Teslinih modela kao razlog za zaustavljanje njihove kupovine, uz visoke troškove popravki nakon nesreća, prenosi Revija HAK.

Međutim, Sixt je najavio da će nastaviti da kupuje druge električne automobile i da nastavlja sa svojim planom povećanja udela električnih vozila u svojoj floti na 70 do 90 posto do 2030. godine. Sixtova flota električnih vozila uključuje BYD Atto 3 i Peugeot e-208, uz MG5, BMW iX i NIO ET7.

Proizvođačima automobila rent a kar tržište je važno, zbog bildovanja količina prodatih primeraka te zbog upošljavanja servisne mreže. Ovo je poprilično veliki udarac za Teslu.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Teslačitanja : 2597Komentari