home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Renault fabrika

Grupa Renault planira da uspostavi novi sistem proizvodnje automobila potpomognute veštačkom inteligencijom kroz plan pod nazivom Re-Industry. Do 2027. Francuzi nameravaju da smanje industrijske troškove po vozilu: za 30% za SUS automobile i za 50% za električne.

Grupa Renault je već nekoliko godina krenula u revoluciju u načinu na koji proizvodi automobile. Na primer, rezultati kvaliteta su napredovali, nivo pouzdanosti vozila se utrostručio u poslednje dve godine, a Grupa je među tri najbolja svetska proizvođača u pogledu energetske efikasnosti i industrijske emisije CO2.

Renault je takođe bio prvi proizvođač koji je usvojio industrijski metaverzum. Sistem integriše 12.000 povezanih uređaja širom sveta, dva miliona izveštaja o podacima svake minuta i 3 milijarde dnevno. Renaultov metaverzum obezbeđuje bržu proizvodnju uz smanjenje troškova i redukciju CO2 unutar industrijskih procesa. Samo u 2023. metaverzum je Francuzima omogućio uštedu od 270 miliona evra.

Grupa Renault sada najavljuje Re-Industry, plan transformacije svog industrijskog sistema. Među ciljevima Francuza je smanjenje industrijskih troškova po svakom vozilu do 2027. Godine. Plan je uštediti 30% za vozila sa SUS motorima i 50% za vozila s nultom emisijom.

Takođe, uspostavljanjem novog sistema proizvodnje potpomognute veštačkom inteligencijom i razvojem inovativnih procesa, Renault cilja na skraćeno vreme proizvodnje od samo 9 sati za budući Renault 5 Electric. To bi ga učinilo konkurentnim Tesli i potpuno električnim markama iz Kine, na primer. Trenutno je potrebno 12 do 14 sati za izradu potpuno električne verzije Megana. Vreme razvoja vozila smanjiće se s tri na dve godine.

Povezivanjem svih radnih stanica celog ekosistema, Grupa takođe ima za cilj da smanji vreme isporuke za 60 posto. Poslednje, ali ne i najmanje važno, Renault cilja na fleksibilniji industrijski sistem i najavljuje proizvodnju osam novih vozila u svojim fabrikama. U fabrici u Kuritibi, uz Renault Kardian, Francuzi će proizvoditi još jedan model na njegovoj novoj modularnoj platformi. U Turskoj, u fabrici u Bursi, Grupa će do 2027. proizvoditi četiri nova modela.

Izvor: Klix.ba

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Renaultčitanja : 292Komentari