home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

GM Daewoo Auto & Technology je u Južnoj Koreji i zvanično predstavio novi Matiz, čija će prodaja na tamošnjem tržištu startovati 1. septembra.

Ovaj globalni gradski automobil će se inače u Evropi i Severnoj Americi prodavati kao Chevrolet Spark, a sledećeg meseca će ga videti i publika na Salonu automobila u Frankfurtu. Prema ranijim najavama, njegova prodaja u Evropi treba startuje ili krajem ove ili početkom 2010. godine, dok će tek od 2011. biti dostupan i kupcima u SAD-u.  

Kao što se vidi sa ovih slika, korejski Matiz Creative (kako mu u stvari glasi puno ime) se izgledom praktično ne razlikuje od brata blizanca sa Chevrolet oznakom, izuzimajući drugačiji prednji gril i znak Daewooa na njemu. U svakom slučaju, novi Matiz Creative je zadržao veliki deo atraktivnog dizajna koncepta Beat iz 2007. godine, s tim što je dobio još jedan par vrata (sa skrivenim zadnjim kvakama u stilu Alfe), veća stakla i ne toliko sportski prednji kraj.

Matiz Creative je inače i razvio GM Daewoo (za to im je bilo potrebno 27 meseci), a prodavaće se u više od 150 zemalja.
    
Fabrika obećava da Matiz Creative, zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju i širem tragu točkova, pruža komforan smeštaj za pet putnika, naglašavajući još i da njihov mališan nudi najviše mesta za noge i glavu u svom segmentu. Matiz Creative je inače dugačak 3595 mm, širok 1595 mm, visok 1520 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2375 mm.

Pod haubom se krije novi 1,0 litarski četvorocilindrični S-TEC II motor sa 16 ventila i 70KS, koji po fabričkim tvrdnjama pruža odlične performanse uz malu potrošnju goriva (može da se kombinuje i sa četvorostepenom automatskom transmisijom).


Što se bezbednosti tiče, Daewoo za Matiz Creative nudi i frontalne i bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, ABS, EBD, kao i zadnje senzore za parkiranje. U korejskoj fabrici očekuju da Matiz Creative na EuroNCAP testu dobije četiri zvezdice za bezbednost putnika.  
  
Korejskim kupcima će novi Matiz biti na raspolaganju sa tri paketa opreme (Pop, Jazz i Groove), a ovde treba pomenuti da će dosadašnji Matiz u Van i City varijantama i dalje ostati u prodaji, i to kao Matiz Classic (sa motorom od 800 kubika). čitanja : 5022Komentari

Exta auto za gradsku voznju,i neke vikend izlete...Pohvale

Autor Acko Raska 20 Avg 2009, 13:24