home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon Minija Coupe Concept (čije su slike i detalji objavljeni 26. avgusta, tačno na dan kada je Mini proslavio svoju 50-godišnjicu), kao premijera na Salon automobila u Frankfurtu stiže i njegova otvorena Roadster varijanta sa platnenim krovom.

Oba modela se u ovom trenutku još uvek zvanično vode kao koncept vozila, ali je BMW (vlasnik britanskog brenda) nedavno potvrdio da će Mini Coupe i Roadster krenuti i u serijsku proizvodnju.

Mada BMW nije saopštio kada tačno počinje proizvodnja ova dva modela (Mini Roadster bi u serijskoj verziji po nekim informacijama trebalo da ponese ime Speedster), nagađa se da će se to desitii 2011. godine. U svakom slučaju, mesto proizvodnje će biti fabrika Oxford u Velikoj Britaniji.


Kao jedan od motora za Mini Roadster se pominje poznati 1,6 litarski turbo benzinac koji razvija 175KS i 240 Nm obrtnog momenta (sa overboost funkcijom privremeno raste i na 260 Nm), dok je pogon na prednjim točkovima.

Poenta svega je i dalje uživanje u vožnji, u kombinaciji sa individualnim stilom, dinamičnim proporcijama i vrhunskim kvalitetom.

Roadster Concept je inače dugačak 3714 mm, širok 1683 mm, visok 1356 mm. Što se unutrašnjosti tiče, zadnja sedišta iz standardnog Minija su izbačena (zapremina prtljažnika inače iznosi 250 litara), a dodati su i kvalitetniji materijali (Lounge koža na sportskim sedištima) i nove kombinacije boja, kao i multifunkcionalni displej u kokpitu koji, između ostalog, vozača informiše i koliko dugo je vozio sa spuštenim krovom.

Spoljašnjost s druge strane privlači kratkim prepustima, visokom bočnom linijom, doteranim zadnjim krajem i velikim točkovima.

VIDEO : Mini Roadster Conceptčitanja : 1779Komentari

Smaraju vise sa ovom plastikom oko tocka!!!

Autor Aleksandar BG 15 Sep 2009, 16:25

Da nema te plastike, izgledao bi odvratno.. Ona je bas naprotiv neizostavna.. Model je fantastican..

Autor Na Licu Mesta 15 Sep 2009, 16:39

Šta više napisati? Izgleda prelepo.

Autor Stefko 15 Sep 2009, 22:56