home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford na Salonu automobila u Los Anđelesu i zvanično predstavlja javnosti severnoameričku verziju nove Fieste, koja je inače od jeseni 2008. godine u Evropi i Aziji već prodata u više od 500.000 primeraka.

Amerikancima će od sledeće godine biti dostupne dve Fiestine karoserijske varijante, i to hatchback sa pet vrata i klasična limuzina, dok će se za pogon brinuti 1,6 litarski Ti-VCT četvorocilindrični agregat sa 119 konja i 148 Nm obrtnog momenta (standardno uparen sa manulenim petostepenim menjačem ili opcionom novom šestostepenom PowerShift transmisijom sa duplim kvačilom).

U odnosu na već dobro poznatu evropsku Fiestu, ova američka se vizuelno spolja razlikuje tek po nešto drugačijem prednjem braniku, kao i po modifikovanom grilu. Dok sedan verzija ima novi hromirani gril, hatchback model karakteriše maska u boji karoserije.


Sem svojim izgledom i ekonomičnošću, Fiesta bi američke kupce trebalo da privuče i bogatom bezbednosnom opremom (prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, vazdušni jastuk za kolena vozača, elektronska kontrola stabilnosti...), kao i paletom od devet novih boja (od "Bright Magenta" preko "Lime Squeeze" do "Blue Flame" boja).

Što se cena tiče, stvari stoje ovako. Bazni model Fiesta S sedan staje 13.995 dolara, SE sedan ima cenu od 14.995 dolara, dok će hatchback model sa SE opremom morati da se plati 15.795 dolara (hatchback SEL košta 16.995 dolara). 

VIDEO : Ford Fiesta za Ameriku

Istovremeno sa promocijom standardnih verzija američke Fieste, Ford je predstavio i tjuning paket za koji su zaslužni Ford Racing i Steeda Autosports. 

U najkraćem, njihova tjunirana Fiesta je, između ostalog, dobila Borla/Ford Racing Performance izduvni sistem, doterano ogiblejnje, poboljšano upravljanje, Brembo kočnice, atraktivniji eksterijer i komplet novih Ford Racing točkova.čitanja : 1130Komentari