home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Među premijerama ovogodišnjeg Salona automobila u Čikagu se nalaze i Chevroletovi modeli Suburban 75th Anniversary Diamond i 2011 Silverado Heavy Duty.

Suburban 75th Anniversary Diamond (osnova je Suburban LTZ) je dakle limitirano izdanje modela Suburban, koji će od ovog leta biti dostupan američkim kupcima u seriji od 2.570 primeraka (uključujući i 350 komada za Kanadu i ostala tržišta izvana SAD-a).

Odlikuju ga, između ostalog, White Diamond Tricoat boja eksterijera, Cashmere enterijer, alu točkovi od 20 inča, brojne specijalne oznake na C stubovima i centru volana, kao i natpis Diamond Edition utisnut na naslonima za glavu.

Nudiće se u 2WD ili 4WD konfiguracijama, Vortec 5.3L FlexFuel i 6.0L motorima, navigacijom, Bluetooth konekcijom, kamerom za vožnju unazad, kožnim sedištima (sa grejanjem za prva dva reda sedišta) i opcionim entertainment sistemom.  

Silverado Heavy Duty modelske godine 2011 (biće dostupan od ovog leta), koji je Evropljanima možda još zanimljiviji, na raspolaganju ima Vortec 6.0L V8 benzinac (u paru sa Hydra-Matic 6L90 šestostepenom automatskom transmisijom), kao i novi 6.6L V8 Duramax dizelaš koji dolazi u kombinaciji sa novim Allison 1000 automatikom (sa takođe 6 stepeni).


Ponuda se sastoji od 11 2500HD modela i 8 3500HD modela, dolaze u WT, LT i LTZ verzijama, kao regular cab, extended cab i crew cab, a svaki se odlikuje većon nosivošću i boljim voznim osobinama.

Novost su i modifikiovano ogibljenje, veće kočnice (diskovi 355 mm), duža međuosovinska rastojanja (od 3395 mm do 4259 mm), prošireni tragovi točkova, kao i novi, veći rezervoar za gorivo (od 136 litara).    

VIDEO : Chevrolet na Salonu u Čikagučitanja : 943Komentari