home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Opel/Vokshol otvorio je pariski Sajam automobila (od 2.-17. oktobra) predstavljanjem sportskog koncepta GTC Paris i premijerom nove karavanske verzije Astre, Sports Tourera.

“Ubrzano napredujemo sa našim planom rasta. Danas imamo najbolji ikada portfolio proizvoda. A tek smo počeli“, rekao je izvršni direktor Opel/Vokshol kompanije, Nik Rajli na konferenciji za medije održanoj na štandu Opela.

Rajli je skrenuo pažnju na ofanzivu proizvoda ove kompanije i na simultane investicije u njihovim proizvodnim fabrikama kao dokaz da Opel/Vokshol ide napred velikom brzinom. Tokom poslednjih nekoliko nedelja, kompanija je najavila proširenje fabrika u Kajzerslauternu u Nemačkoj i u Sentgotardu u Mađarskoj, gde će biti građeni posebno efikasni i snažni motori. Fabrika u Ajzenbahu u Nemačkoj će početi sa proizvodnjom malog automobila od 2013. godine, time označavajući ulazak Opel/Vokshol kompanije u novi tržišni segment.

“Na početku godine smo rekli da ćemo investirati 11 milijardi evra u nove proizvode i da ćemo obnoviti naš čitav portfolio. Stojimo iza tih reči i već smo počeli da ispunjavamo to obećanje“, rekao je Rajli. Širenje na nova izvozna tržišta je bio još jedan važan element plana rasta kompanije Opel/Vokshol, dodao je. „Izrael i Čile su već najavljeni – a ima još dosta njih koji tek dolaze.”

Odlična reakcija kupaca na trenutno aktuelna vozila kao što su Insignija, Astra i Meriva pokazuje da je kompanija na pravom putu. Novi Astra hečbek, lansiran krajem prošle godine, već je primio preko 200.000 narudžbina – oko 20.000 više nego što je prvobitno planirano za čitavu godinu. Nova Meriva je sa svojim inovativnim vratima već pokorila svoj tržišni segment malih monovolumenskih automobila, sa 70.000 narudžbina primljenih do sada. To znatno prevazilazi godišnju ciljanu prodaju kompanije Opel/Vokshol između 40.000 i 50.000 jedinica.

Dinamičan GTC Paris pokazuje potencijal novog dizajnerskog jezika

Sa posebno upečatljivim GTC Paris konceptom, Opel/Vokshol pokazuje stvarnu suštinu novog dizajnerskog jezika. U isto vreme, ovaj konceptni automobil poseduje inovativnu tehnologiju, kao što je 2-litarski turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem i adaptivnom FlexRide šasijom nove generacije.

Drugi vrhunac sajma je Astra Sports Tourer. Ovaj model kombinuje izuzetan dizajn sa funkcionalnošću i nosivošću od 1.550 litara.


Ekološka tema: ecoFLEX danas, Ampera kreće 2011.

Posebno štedljiv ecoFLEX model u svakom segmentu je dostupan mušterijama koje imaju posebno razvijenu svest o ekologiji. Start/Stop sistemi se naknadno uvode, počev od Agila i Korsa modela.

Još jedna bitna tema na Salonu automobila u Parizu opet je električna pokretnost – i ovde će Opel biti onaj koji postavlja trendove u godini koja dolazi sa tržišnim predstavljanjem Ampere. Ovo električno vozilo ima revolucionarni propusni sistem koji zahvaljujući pojačivaču dometa, pruža vozačima sigurnost da se neće „nasukati“ negde zbog prazne baterije.

PR Opelčitanja : 3102Komentari

Ovaj GTC kida.
Toliko je superioran u odnosu na konkurenciju da je to smesno.

Autor PITBULL 01 Okt 2010, 12:56

Astra GTC Razbijaaaaaaaa, uzivo ce biti mrak (pogotovo u sumrak) :)

Autor dragan 01 Okt 2010, 13:28

Jedino sto bi promenio na Astri GTC su stopovi.
Mislim da su trebali jos malo da budu agresivniji i da jos malo "zadju" u krilo.
To mi je jedina zamerka,ali i ovako izgleda extra.
Samo mislim da su ih ovako napravili kako sam opisao,da bi bila savrsena.
Samo da su ih jos malo zashiljili,to je sve sto su trebali promeniti po meni.

Autor PITBULL 01 Okt 2010, 14:00

OPC verzija ce biti zverka.

Autor Marko 01 Okt 2010, 14:11

Stop svetla ce na serijskom modelu biti ista kao na Astri sa 5 vrata.

Autor milan 01 Okt 2010, 23:44